ROZEN SOORTEN

Rozen kiezen
Je kunt uit veel soorten rozen kiezen. Er zijn klimrozen die eenmaal in het seizoen bloeien, van circa half juni tot half juli. Vaak krijgen deze zomerbloeiende soorten later mooie rozenbottels. Ook zijn er zogenoemde doorbloeiers, dat zijn rozen vanaf juni tot ver in het najaar bloeien. Een rambler is een heel sterk groeiende klimroos. Bedenk dus wat voor soort roos je wilt, voordat je er een aanschaft. Hieronder lees je meer over alle soorten rozen.

Grootbloemige rozen
Deze rozen staan meestal in borders of rozenperken. Grootbloemige rozen hebben grote, gevulde bloemen en maar één per steel. Erg mooi voor de border en in perken. De meeste grootbloemige soorten rozen bloeien door. Dat wil zeggen dat ze in juni en juli uitbundig bloeien en vervolgens tot ver in het najaar steeds nieuwe bloemen blijven vormen. Ze zijn ook te krijgen als stamrozen.

Trosrozen
Ook deze rozen zijn ideaal voor in de border of in perken. Trosrozen hebben kleinere bloemen dan grootbloemige rozen en ze groeien in een tros bijeen. Ook trosrozen zijn doorbloeiend. Je kunt trosrozen tevens op stam krijgen. Rosa ”The Fairy” is de meest bekende soort.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *