Glansmispel Leiboom

De glansmispel, de Phontinia Fraseri ‘Red Robin’, is een wintergroene heester met prachtige kleurverandering van de bladeren. Daarbij is deze plant geschikt voor verschillende doeleinden en in diverse soorten en maten. Zo kun je de glansmispel als struik, haag of als leiboom plaatsen in de tuin. Een Glansmispel Leiboom is zeer geschikt om meer privacy te creëren in jouw tuin.

Heb jij bijvoorbeeld vaak dat wanneer er mensen voor langs het huis lopen dat ze naar binnen kijken omdat er een grote open ruimte is in de tuin. Erg vervelend, maar voor ieder probleem is er een oplossing. In dit geval de plaatsing van een glansmispel leiboom.

Hoe ziet een glansmispel leiboom eruit?

Een prachtige groenblijvende leiboom is de glansmispel zeker. Maar de verrassing staat voor jou pas te wachten zodra het voorjaar wordt. In het voorjaar loopt de boom namelijk uit, tot een mooie rode kleur. Op dit moment heeft de boom een prachtige rode gloed over zicht heen. Als je dan ook nog eens de leiboom op het juiste moment hebt gesnoeid is de kans erg groot dat er later in het voorjaar grote witte schermbloemen ontstaan. Als deze zijn uitgebloeid komen er vaak rode bessen aan de boom. In de winter blijft de boom alsnog groen.

Het is belangrijk als je een glansmispel met enige regelmaat water geeft in het groeiseizoen. Wanneer de plant goed gevestigd is dit niet meer nodig. Aan de bladeren kun je zien wanneer het nodig is om te bemesten, dit voornamelijk wanneer de bladeren geel worden.

Als jij goed zorgt voor jouw glansmispel leiboom, kun je hier jarenlang van genieten!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *