KLIMPLANTEN

Niet alle klimplanten klimmen vanzelf, er zijn zelfhechtende klimmers en rankende klimmers. Kies een soort wat past bij de ondergrond, en laat ze zich vanzelf omhoog werken.

Zelfhechtende klimmers
Deze planten hebben geen klimsteun nodig, met hechtwortels zetten zij zich vast op de ondergrond. Niet alleen schuttingen of muren, ook een wand van kokosschutting biedt de juiste ondergrond voor deze planten.

Klimop (Hedera)
Wilde wingerd (Parthenocissus)
Klimhortensia (Hydrangea petiolaris)
Rankende klimplanten
Een andere groep zijn planten met ranken, zij draaien zich ergens om heen en gaan op zoek naar steun. Geef ze deze steun door een stuk (beton) gaas of draadscherm tegen de muur of schutting te bevestigen. Voorbeelden van rankende klimmers zijn:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *